top of page

​

Uit onderzoek (Rampersad, 2002) blijkt het volgende:

Na iets gelezen te hebben wordt 10% onthouden.

Na iets gehoord te hebben wordt 20% onthouden.

Na iets gezien te hebben wordt 30% onthouden.

Na iets gezien én gehoord te hebben wordt 50% onthouden.

Door iets zelf te doen wordt 90% onthouden.

 

Door te doen leer je het meest. En precies op die manier gaan we samen aan de slag. 

Voorbeelden van in company trainingen op het gebied van Leiderschap volgens de Interacteur-werkwijze​:

​

​

Persoonlijk Leiderschap: Hoe kun je jezelf aansturen en doelen realiseren door je eigen kwaliteiten en talenten 100% te gebruiken... Je ontdekt en ontwikkelt je persoonlijke drive, sterke punten en valkuilen. Daarmee geef je nog effectiever richting aan je eigen carrière en leven. We nemen tijdens deze training aan de hand theorie van onder andere Stephen Covey en Daniël Ofman verschillende aspecten onder de loep. Omdat we er praktisch mee aan de slag gaan, ga je aan het eind van de dag naar huis met inzichten die je direct kunt integreren. Praktische informatie: Groepsgrootte is 4 tot 8 personen, duur is 1 dag. Een aanvulling vanuit Disc en Drijfveren (Link naar Overig aanbod) is een mooie optie.

​

Coachend Leidinggeven: Wat is coachend leidinggeven en wanneer kun je het inzetten? Hoe doe je dat? We gaan het eerste deel van de training samen kijken naar verschillende stijlen van leidinggeven. Wat zet je bij welke collega in? Hoe kun je deze coachend inzetten? We bespreken zaken aan de hand van verschillende theorieën en inzichten. Als je samenwerkt is het daarin ook interessant om te kijken welke voorkeur welke collega heeft op het gebied van communiceren en gedrag. Aan de hand van DISC gaan we daarmee praktisch aan de slag. Het DISC profiel geeft deze voorkeuren weer. Het geeft ook inzicht in wat motiveert, hoe prettig samengewerkt wordt en wat mogelijke valkuilen zijn. Ook levert het inzicht in hoe je reageert onder druk en stress. We kijken naar jou én je omgeving en koppelen deze inzichten aan communicatie. Want dit weten is 1 ding, maar het handen en voeten kunnen geven, geeft het meerwaarde! Interacteur is gecertificeerd trainer op dit gebied. Gekoppeld aan de training ontvang je van mij een persoonlijk rapport over jouw DISC profiel. Je vult hiervoor online een vragenlijst in. Na de training volgt een individueel gesprek. Een waardevolle en praktische verdieping in jouw coachend samenwerken met anderen. Praktische informatie: Groepsgrootte is 4 tot 8 personen, duur is 1 dag, gevolgd door een individueel coachingsgesprek van een uur

​

Wendbaar Leidinggeven: Als er iets van ons gevraagd wordt in deze tijd, is dat wendbaar zijn. Er komt namelijk veel op ons af en zaken veranderen immers continu. We behandelen verschillende ideeën en achtergronden daarbij. Denkcreativiteit is bijvoorbeeld niet meer weg te denken. Hoe geef je dit handen en voeten binnen je organisatie? Hoe bespreek je dingen met collega’s? Binnen het deel over communicatie hierin kijken we onder andere naar lagen in communicatie en schakelen binnen die niveaus. Dit levert op dat je zowel leert over inhoud van wendbaarheid als ook over dit combineren met schakelen binnen communicatie niveaus. Welke rol zouden theorieën van Edward de Bono in deze tijd kunnen spelen? Hierover krijg je handvatten mee. Hiermee ga je ook praktisch en improviserend aan de slag zodat je bijvoorbeeld kunt werken met de theorie van de Denkhoeden tijdens overlegsituaties, een methode die succesvol is binnen verschillende grote organisaties. Door deze training verhoog jij je wendbaarheid en creatief denken aan de hand van zowel theorie over als handvatten voor het werken binnen een VUCA wereld. Praktische informatie: Groepsgrootte is 4 tot 8 personen, duur is 1 dag.

​

Het voeren van Sollicitatiegesprekken: Als de organisatie groeit, wordt er van jou gevraagd om nieuwe mensen aan te nemen. Maar hoe doe je dat? Welke gesprekstechnieken kun je hiervoor inzetten? Op welke vlakken kun je vragen stellen in zo'n proces? We denken hierover samen na en je experimenteert met deze technieken en vragensets. Wat voor cultuur is er binnen jullie organisatie? Hoe draag je die uit tijdens een gesprek? Welke dingen vindt jouw organisatie belangrijk als het gaat om het type mens dat nodig is voor deze functie? Welke structuur kun je gebruiken tijdens een gesprek? Op welke manier kun je doorvragen op sociaal wenselijke antwoorden? We pakken er bijvoorbeeld de STARR methode bij. Hoe pas jij deze toe? Je gaat met mij in gesprek en kunt op die manier verschillende dingen eens uitproberen op het gebied van het voeren van deze gesprekken. Dat levert je een set mooie tips op waarmee je verder kunt. Jij bent na deze training klaar om aan de slag te gaan met het voeren van sollicitatiegesprekken. Praktische informatie: Groepsgrootte is 4 tot 8 personen, duur van de training is 1 dag

​

Het voeren van Beoordelings-, Ontwikkel- & Voortgangsgesprekken: Je wilt je mensen laten merken dat je ze ziet, je wilt aandacht voor ze hebben en je wilt ze zich verder laten ontwikkelen. Maar hoe doe je dat precies? Wat is daarin het verschil tussen deze gesprekken? Wanneer voer je ze? Hoe pak je dat aan? Welke onderliggende gesprekstechnieken kun je inzetten? De drie vaste gespreksmomenten kennen een verschillende doelstelling. Als gevolg hiervan kennen ze een verschillende aanpak en andere kenmerken. Samen nemen we al deze zaken door en je gaat hiermee ook aan de slag. Er zal tijd zijn om een start te maken met het eigen maken van deze materie door veel te oefenen. Dat levert je op dat je met meer zelfvertrouwen en stevigheid als leidinggevende aan tafel zit. Praktische informatie: Groepsgrootte is 4 tot 8 personen, duur is 1 dag.

​

Leidinggevende of HRM'er en gespreksvaardigheid vergroten in de vorm van Gesprekscoaching? Kijk onder Gespreksvoering.

​

​

​

​

bottom of page